Saturday, 6 August 2011

Pasta Bebola Daging

BAHAN
  • Spaghetti
  • Parmesan cheese
BEBOLA DAGING
  • Daging cincang
  • Jacob's cream crackers(hancurkan)
  • 1 telur
  • Daun saderi/daun sup(cincang)
  • Garam
  • Lada hitam
  • Bawang besar (dadu)
  • Bawang putih (cincang)
SOS TOMATO
  • Bawang besar dan putih (cincang)
  • Sos spaghetti prego
  • Lobak merah (diparut)
  • Garam, gula, lada hitam


CARA 


  • Masak spaghetti mengikut cara di paket  
  • BEBOLA DAGING > Campurkan semua bahan dan bentukkan bulat dan gorengkan 
  • SOS TOMATO > Tumis bawang besar dan putih dan campurkan sos spaghetti prego. Seterusnya, masukkan lobak merah dan semua perasa. 
  • PENGHIDANGAN > Letakkan spaghetti dan letakkan beberape biji bebola daging dan tuangkan sos dan parutkan sedikit parmesan cheese di atas hidangan


P/S : Kuantiti bahan agak-agak sendiri ya...Ain biasa agak-agak saja...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...